Un aspect deosebit al unui spațiu de birou sau al unei locuințe familiale este dat de balustradele curbe, realizate din sticlă EVOLAM CONTOUR. Fixarea acestor balustrade poate avea stiluri diferite de abordare. Glas Expert analizează în primul rand aspectele de siguranța și securitate în exploatarea balustradelor cu rol de protecție împotriva căderii în gol.

Proiectarea în sine reprezintă unul din punctele cheie pentru finalizarea cu succes a unui proiect care implica și balustrade realizate din sticlă EVOLAM CONTOUR . A doua etapă , la fel de importantă ca proiectarea, o reprezintă montajul. Experiența Glas Expert în montajul diferitelor tipuri de balustradă face diferența între un montaj corect și unul realizat de o companie fără practică în acest gen de intervenții.
Variantele curbe de balustrade din sticlă se pot monta pe prinderi punctuale, cu piese de inox având distanțieri reglabili pentru a prelua abaterile de rază ale suportului pe care se montează. Această soluție , deși anevoioasă, este cea mai spectaculoasă.

Un alt tip de fixare a balustradei din EVOLAM CONTOUR este cel în profil roluit după o rază care să reproducă exact curbura plăcii de beton. Aceste tipuri de profile roluite se pot monta atât pe lateralul plăcii de beton cât și pe pardoseală. Sunt însă puține situații în care șantierul să beneficieze de o astfel de precizie astfel încât raza de curbură să fie constantă pe tot traseul. Iar în cazul balustradelor curbe în urcare, șansele sunt și mai mici. Turnarea betonului este un proces în care nu se pot controla toate detaliile, astfel încât marginile plăcii de obicei sunt neregulate și nu respectă raza cerută în proiect. Astfel, dacă soluția de fixare a balustradei din sticlă EVOLAM CONTOUR este una care nu permite abateri, rezultatul final poate fi unul îndoielnic din punct de vedere al alinierii pe tot traseul betonului. De aceea profilele roluite la rază fixă reprezintă soluția adecvată doar în cazul șantierelor în care detaliile de execuție sunt complet respectate.
În cazul în care abaterile de la raza de curbură stabilită sunt mari, singura variantă este de a monta EVOLAM CONTOUR în profile ascunse, realizate cu toleranțe mari sau chiar adaptabile la fața locului.

Printre soluțiile de montare pentru balustradele din sticlă EVOLAM CONTOUR se numără și cea novatoare, prin lipire. În această situație zona de lipire trebuie să aibă o suprafață serigrafiată sau printată ceramic, în spatele acesteia ascunzându-se întreaga soluție de fixare.

Așadar, în funcție de abaterile dimensionale ale razei de curbură în zona în care trebuie instalată balustrada curbă, montajul poate cuprinde prinderi punctuale din inox, profil aplicat în lateralul plăcii de beton , pe pardoseală, cu profil ascuns sau soluție de lipire specifică.

Balustrada curba Nusco 06 - FereastraDeTOP