Inovațiile din domeniul adezivilor s-au dezvoltat într-un ritm fabulos, iar aplicațiile pentru sticlă lipită s-au adaptat pe măsură. Cunoscut ca promotor al soluțiilor tehnice inovatoare, Glas Expert a cercetat, testat și încercat variante multiple ale lipirii sticlei arhitecturale.

Soluțiile tehnice dezvoltate și studiate de Glas Expert în domeniul sticlei lipite sunt dublate de rezultate de laborator, în încercări și teste la îmbătrânire rapidă. Am achiziționat dispozitive de măsurare a forțelor, unelte speciale de încercare pe grade de tracțiune și am creat zone separate de testare în hala de producție. Toate aceste teste și încercări se duc spre același rezultat: lipirea sticlei arhitecturale se poate face cu succes într-o multitudine de aplicații.

Glas Expert a început să monteze balustradele din sticlă laminată și securizată EVOLAM T cu detalii de fixare prin lipire, după ce am avut toate concluziile testelor – și de laborator și cele de încercare a rezistenței la impact.
Testarea cu impactorul conform normelor germane TRAV, la înalțimi specifice traficului zonei în care sunt montate balustradele lipite au arătat că ele se pot monta cu succes în zone cu nivel crescut de circulație a persoanelor. Astfel, balustradele realizate din EVOLAM T , lipite prin soluția de fixare dezvoltată de Glas Expert rezistă la testarea cu impactorul ridicat la înălțimea de 1200mm față de punctul de contact.

Pentru a ascunde întreaga soluție de fixare prin lipire, pe EVOLAM T trebuie să aibă o zonă serigrafiată ceramic. Această zonă poate avea orice culoare din paletarul RAL, astfel încât nu există limitări ale armonizării nuanței cu zonele învecinate sticlei. O variantă deosebită este balustrada cu print ceramic pe sticla dinspre exterior, dublată de serigrafierea ceramică a celei de la interior. Se creează astfel o zonă opacă pentru a ascunde cu succes soluția de lipire, iar imaginea printată ceramic este tot ceea ce se vede.

Pentru că siguranța și securitatea sunt pe primul loc, Glas Expert își ia toate măsurile de siguranță pentru a monta acest tip de balustrade astfel încât ele să fie sigure în exploatare.

THR 01 3 - FereastraDeTOP